Risengrød



Ingredienser:
200g grødris
1l plantemælk, gerne havremælk eller sojamælk med vaniljesmag
2dl vand
1/2 tsk salt
1 knivspids kardemomme(valgfrit)
Kanelsukker til drys
Vegansk smør til evt. smørklat

Fremgangsmåde:
Bring 2dl vand i fuld kog i en gryde og tilsæt risene. Tilsæt herefter plantemælk og rør undervejs. Tilsæt også salt og kardemomme. Lad molevitten koge ved høj temperatur og omrøring i 5-10min og ved svag varme i 40-45min. Rør stadig med jævne mellemrum
Bland i mellemtiden sukker og kanel til kanelsukker, hvis du vil bruge det. Du kan også bruge kokossukker, rørsukker eller sukkerfrit “strøsukker” fra Easis eller helt droppe sukker og bare bruge kanel rent. Du kan tilsætte en smørklat af fx Naturli Smørbar eller lign. vegansk smør ved servering og anretning, men dette er heller ikke et must, det er ikke noget, jeg selv bruger. Vil du have en alternativ grød, kan du pynte med hakkede mandler, tahin i stedet for smør eller spise den med kirsebærsovs eller æblekompot. Kun fantasien sætter grænser.

Kommentarer