Curry



Ingredienser:

1/2 hoved blomkål(evt. et helt, hvis det er småt)
1 lille eller 1/2 løg
1 dl røde linser(ukogt)
200g grønne, frosne ærter
1 bundt forårsløg
1 håndfuld cherrytomater
1ds kokosmælk(light, hvis du ikke vil have sprængt dit kaloriebudget)
1 tsk karrypasta
1 godt drys karry
1 godt frys garam masala
Ingefær, et par cm eller et godt drys pulver
Soja sauce
Ris eller brød og evt andre grøntsager som tilbehør(på billedet er brugt haricots verts)

Fremgangsmåde:

Start med at stege hakket løg, krydderier, ingefær og karrypasta af i en ok stor gryde, evt. med 1 spsk olie, men hvis du er fedtforskrækket som jeg, kan du sagtens undlade det. Tilføj blomkålen i små buketter og steg den i et par minutter og tilfør lidt vand når det sætter sig fast i bunden. Tilføj røde linser, cherrytomaterne(hele) og ærter. Rør godt rundt.
Efter et par minutters stegning overhældes det hele med kokosmælken og du tilsætter 1-2 spsk soja sauce(smag det evt. til senere). Imens det simrer sætter du basmati eller jasminris til at koge. Retten simrer i 10-15min og du rører jævnligt i det. Hak forårsløg fint og servér retten drysset med disse.
Retten giver mad til 2-3 pers. Ved at tilføje lidt ekstra linser og grøntsager og vand kan du godt få til 4 pers. uden at købe mere.

Kommentarer