Kidneybønnedeller


Maku's kidneybønnedeller - smager som mormorfrikadeller :)

Ingredienser til 4 store bøffer:

1 ds. kidneybønner
1 løg
200g champignons, finthakkede
Ketchup
Soja sauce
1 håndfuld havregryn
Mel(evt rasp) og sesamfrø til at vende bøfferne i
Olie til stegning

Mos kidneybønnerne med en gaffel og bland med hakket løg og champignon til en masse. Du kan også bruge en stavblender, men det virker bedst til dobbelt portion. Når det kun er en enkelt dåse bønner, så er det næsten lettere bare at mose.
Bland ketchup, soja sauce, havregryn i samt eventuelle krydderier, du vil tilsætte, hvis du ønsker et særligt præg. Er det jul, kan du faktisk tilsætte tørrede tranebær og knuste nelliker og få en meget julet delle ud af det. Men så hold lidt igen med løg og champignon.
Form massen til bøffer og vend det i en blanding af mel eller rasp og sesamfrø. Steg på en forvarmet pande med smagsneutral olie.
Server med rødkål, kartofler og brun sauce samt garniture til en julemiddag fx. Du kan også lave dellerne til et farsbrød og vikle i butterdej eller bare lave det til en pølse og toppe med fx valnødder og lign og bage det som farsbrød.

Enjoy :)























Kommentarer