Mock Maku Duck


Portobello-and.

Til jul vil mange gerne have and. Jeg har aldrig brudt mig om and, og der har været bred enighed om at udelukke dette fra julemenuen i min familie. Så det er først efter vi er blevet veganere, at vi har talt om at indføre vegansk and i tide og utide og gerne til jul.

Her får du et bud på et velsmagende alternativ til and, helt uden kræftfremkaldende animalske proteiner, åretilstoppende kolesterol og smag af mishandlede, nuttede næbdyr samt bidragen til apokalyptiske fremtidsscenarier. Velbekomme.

Vi køber ikke dette “Mock Duck”; vi foretrækker at købe en bunke portobello-svampe og trylle med disse i stedet.
Hvordan griber man så det an?

Ingredienser:
Mel, rasp, krydderi, svampe, smagsneutral olie, evt. en sjat sojamælk til jævningen. Lækkert tilbehør.
Jo, man skaffer en pande, en planteolie(smagsneutral, fx raps eller solsikke), mel, rasp og diverse krydderier. Man blander rasp og krydderi i en skål. Man hælder mel og vand og rører en jævning af dette i en anden skål. Så skærer man svampene i tynde skiver og vender dem først i mel og vand og derefter i rasp. Så skal de på den varme pande og steges sprøde i 3-4 min på hver side. De tages herefter af og serveres med ønsket juletilbehør, fx Makus brune vandsovs for kalorieforskrækkede fattigrøve!

Kommentarer